Darul învățării cuprinde două aspecte, unul referitor la capacitatea de asimilare și al duhului învățabil iar celălalt la conținutul învățăturii primite și transmise mai departe. Ambele aspecte sunt cuprinse în cuvintele Domnului Isus
”Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu Sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre”( Matei 11:29).
Cu adevărat un dar minunat și nesperat, oferit cu multă generozitate oamenilor. Omului îi revine onoranta îndeletnicire de a folosi darul învățării la maxim.
”Ţine învăţătura, n-o lăsa din mână; păstreaz-o, căci ea este viaţa ta” (Proverbe 4:13).
Pe parcursul istoriei s-au ridicat persoane care au atras atenția referindu-se prin cuvinte alese la importanța învățării, iată un exemplu în această privință:
”Primiţi mai de grabă învăţăturile mele decât argintul, şi mai de grabă ştiinţa decât aurul scump” (Proverbe 8:10).
Darul învățării își are locul printre multe alte daruri, cu ajutorul lui celelalte acționează împreună unindu-și capacitățile în favoarea persoanei care le deține.
Odată primit darul învățării acționează acumulând informații, selectându-le, punându-le în aplicare pe cele mai potrivite urcându-l astfel pe deținător pe treptele înțelepciunii de unde orizontul vieții se deschide.
Mulțumesc Doamne că și mie mi-ai făcut parte de acest dar. Mulțumesc pentru realizările lui, mulțumesc mai ales și pentru impactul pe care mi-l dă asupra semenilor mei ajutându-i astfel să primească și ei acest dar minunat.